Сипаттамасы: Шелпек қазақ халқының дәстүрлі тағамы. Шелпек мерекелік дастархандарда, діни мейрамдар мен шараларда дастарханға қойылады.
Ашытқылы бауырсақ
Салмағы: 1 кг.
Құрамы: бидай ұны, қант, жұмыртқа, сары май, күнбағыс майы, ашытқы, тұз.
Сақталу мерзімі: 48 сағат
Сипаттамасы: Әрбір қазақ отбасындағы міндетті түрде орын алатын тағам. Бауырсақтың бұл түрі халыққа кеңінен таныс. «адал АС» компаниясы бауырсақ өнімін жасауда халық сұранысынан шығып келе жатыр.
Бауырсақ "Әрі-сәрі"
Салмағы: 1 кг.
Құрамы: бидай ұны, қант, жұмыртқа, өсімдік майы, тұз
Ұзынша бауырсақтар
Салмағы: 1 кг.
Құрамы: бидай ұны, жұмыртқа, күнбағыс майы, тұз, аспаздық май, қантпен\қантсыз
Сипаттамасы: Жент – сары май, қант, жаңғақ қосылып бидай талқанынан жасалған қазақтың ұлттық десерті. Тоқ және тәтті жент Сіздің тек дастарханыңыздың сәнін келтіріп қана қоймай, сергектік пен күш береді.
Құрамы: ақ маффин, қайнатылған қоюландырылған сүт, мак, грек жаңғағы, мейіз, шайқалған кілегей
Баярский пирогі
Салмағы: 1 кг.
Құрамы: ақ маффин, қайнатылған қоюландырылған сүт, мак, грек жаңғағы, мейіз, шайқалған кілегей, кептірілген өрік
"Бал түні" торты
Салмағы: 650 г.
Құрамы: бидай ұны, маргарин, жұмыртқа, какао, бал, ас содасы, қант, қоюландырылған сүт
Қатпарлы ашытқысыз қамыр
Салмағы: 0,5 и 1,0 кг
Құрамы: бидай ұны, қатпарлы қамырға арналған маргарин, тұз.
Сақталу мерзімі: 4 ай
Сипаттамасы: Бұл кез- келген үй шаруасындағы әйелдің нағыз құтқарушысы. Одан өте әдемі де дәмді пирогтар, тоқаштар, печеньелер, торт, самса, круассандар т.б жасауға болады.
Бауырсаққа арналған қамыр
Салмағы: 0,5 и 1,0 кг
Құрамы: бидай ұны, қант, ашытқы, су, күнбағыс майы
Ашытқылы қатпарлы қамыр
Салмағы: 0,5 и 1,0 кг
Құрамы: бидай ұны, қант, ашытқы, су, маргарин, тұз, лимон қышқылы
Құрт
Салмағы 250 г.
Құрамы: сиыр сүті, тұз
Сақталу мерзімі: 3 ай
Сипаттамасы: Әр қазақтың, отбасында құрт бала кезден таныс тағам. Құрт-қазақтың ұлттық қышқыл сүтті тағамы. Құрттың қайнатылған, қоймалжың, және кептірілген түрлерінің құрамы ерекше. Белоктар, микроэлементтер және витаминдер иммунитеттің нығаюына көмектеседі. Құртты ет сорпасына қоссаңыз сіздің тағамыңызға қайталанбас дәм береді.
Бал
Салмағы: 10 г., 20 г.
Сақталу мерзімі: 6 месяцев
Сипаттамасы: Бал адам ағзасына өте пайдалы. Ол адам ағзасының ішкі жүйесін қалыпқа келтіреді, қан құрамын жақсартады, иммунитетті күшейтетін қуат көзі болып табылады, ағзаны ерте қартаюдан сақтайды.
"Поцелуй" печеньесі, әр түрлі салынды қосылған рогалики, ірімшікті жастықша
Сипаттамасы: Талқанда адам ағзасына қажетті барлық микроэлементтер бар және күшті биоэнергетикаға ие. Ежелгі түрік көшпенділері рецепті негізінде жасалған талқанның емдік қасиеті жоғары және ол диеталық тағам болып табылады.
Сипаттамасы: Қарапайым печенье дәмімен ерекше. Мереке күндері әрине қонақтарға ерекше тағам ұсынған жөн, ал бұл жеңсік жай күндеріндегі дастарханға арналған.