Неліктен біз бірінші кезекте талқан мен жент өндіруді ұйғардық? Ең алдымен біз жент шығаруға бел буғанбыз, себебі оны бала кезімізден сүйіп жедік. Алайда, бізде жер болғандықтан, алғашқы өндірісімізді талқаннан бастаймыз деп шешім қабылдадық. Біз бидайдан бастадық: оны септік, қуырдық, ұнтақтап, қант қостық. Соғыс және соғыстан кейінгі жылдарда да әртүрлі халықтар, соның ішінде көшіп келгендер де талқан жеді. Олар бидай егіп, оны үйдегі диірмен тастарына өздері ұнтақтады. Ал сол кездегі бала болған ата-әжелер талқанды алып, бізге алғыстарын білдірген. Бізде талқан қантпен және қантсыз бар. Бұл керемет құрғақ таңғы ас, ол дүкенде сатып алынған таңғы асқа қарағанда әлдеқайда дәмді және пайдалы. Содан кейін біз жентті дамыта бастадық. Ол халваға ұқсас, бұл ең құрметті қонақтарға арналған тағам. Толығырақ: https://weproject.media/articles/detail/kazakhstanskie-predprinimateli-o-tom-pochemu-oni-reshili-proizvodit-zhent-kurt-talkan-i-vyalenuyu-ko/ |